Úvod » Turnajové střípky

6. zimní UBULIGA 2016/2017 - aneb trochu jiná únětická kultura

publikováno 10.03.2017

Únětická kultura archeologická časově spadá do konce eneolitu a pro svět ji v 70. letech 19.století objevil český lékař, archeolog a sběratel Čeněk Ryzner. Únětická kultura pétanque je současná a pro nás, nadšence bavící se tím, že se snažíme větší koule kovové, dostat co nejblíže k malé kouli dřevěné, ji vymyslel Petr Fuksa a 11.11.2011 v 11hodin a 11 minut otevřel na půdě zdejšího pivovaru Ubulodrom. A zatímco historikové by zajásali nad takto přesnou datací, my jsme především spokojení, že i v době psího zimního počasí máme už šest let možnost propadat své hráčské vášni pěkně pod střechou a v teple. Třeba při hraní Ubuligy.

 

Letošní Ubuligu hrálo 28 týmů ve čtyřech skupinách systémem každý s každým. Ze skupiny pak tři nejúspěšnější týmy postoupily do dvouskupinového osmifinále, které se hrálo stejným systémem. Z těchto dvou skupin si posléze osm nejlepších vybojovalo právo zúčastnit se finálového dne. O tom, jak letošní Ubuliga probíhala, není třeba psát obsáhlé povídání. Kdo má zájem o detaily, najde je na stránkách Ubulodromu http://www.ubulodrom.cz/ubuliga

 

  Lipník měl své hráče hned ve třech týmech Ubuligy. Sokol Kostomlaty i letos podpořil Michal Zdobinský. Petr Vavrovič ml., Petr Morávek, Kačka Froňková a Blanka Froňková se znovu spojili s hráči CdP Loděnice a vzkřísili tak obávaný tým Válcovaček. Pavla Beranová s Pavlem Mazúrem hráli za nový tým Sebranců, kam se doslova sebrali hráči hned tří klubů.

   A zatímco Michal bohužel zůstal před branami osmifinále, Válcovačky i Sebranci s přehledem vyhráli jak základní skupiny, tak i své osmifinálové, a když se po prvním kole finálového dne všichni probojovali do semifinále, téměř to vypadalo, že už na sebe nevyhnutelně musí narazit. Válcovačkám ale chybělo trochu štěstí a prohra na skóre znamenala následný boj o třetí místo. Sebranci v semifinále nastoupili proti Sahaře 2 a ani na jednom z hřišť nezačali slavně. Dlouho pak trvalo než hru pracně otočili, své vítězství vydřeli a postoupili do finále. Tam už jim síly došly definitivně a vítězství po právu a celkem lehce připadlo týmu Hrr na ně. Sebranci si tak spokojeně převzali ceny za druhé místo. Válcovačky si rovněž bednu nenechaly vzít. Nastoupily proti Sahaře 2 a bez problémů si dosáhly na bronz. Lipník měl tedy své zástupce hned na dvou stupíncích pomyslné bedny.  

   Všichni jsme se shodli, že za únětickou kulturou přijedeme příští rok znovu :-)

 

                                     sepsala Ajlan, foto převzato s laskavým svolením Petra Fuksy

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Ajlan1001 | 10.03.2017 22:43

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz