Úvod » Turnajové střípky

Jarní lipnické koule 2017 - studené, větrné, mokré, ale vydařené a pro Lipník dvakrát úspěšné

publikováno 19.03.2017 (aktualizováno 20.03.2017)

Minulá sezóna na Lipníku se vyznačovala hlavně opakovanými vítězstvími domácích a proto nejeden triplet na letošním prvním turnaji doufal, že tento trend prolomí. Marně. Domácích bylo na bedně Jarních lipnických koulí hned pět. Povídání pro nás tentokráte napsal Fáfa.

Lipničtí petanqueři navázali na loňská domácí vítězství. I tentokrát prvenství obhájil triplet  Petrů- Vavroviče ml., Morávka a Fafka. Na druhém místě se umístili manželé Demčíkovi s Alenou Korešovou. Svoji letošní formu potvrdili třetím místem Jana Fafková, Sylva Manďíková a Petr Vavrovič st., kteří stupně vítězů vybojovali nad týmem Jakub Konšel, Lukáš Michalička a Vojta Bílek.

 

 Turnaj byl dlouho dopředu plně obsazen, špatná  předpověď počasí však spoustu hráčů odradila. Nakonec do Lipníku přijelo 43 týmů, které si zahrály čtyři kola švýcara o postup mezi nejlepších šestnáct. Pro neustávající déšť pořadatel rozhodl, že dohrávat se bude jen čtyřka. Během dne došlo pro přívalový déšť dokonce ke krátkému přerušení turnaje.

 

 Po nočním dešti, který udělal z lipenského areálu pomalu koupaliště, měli pořadatelé co dělat, aby zprovoznili potřebná hřiště. Nakonec se začalo podle plánu, ale podle některých hráčů by se turaj měl přejmenovat z Jarních lipnických koulí na Extrémní lipnické koule. Podmáčený povrch, stejně jako v Ořechu, spíše nahrával plaserům. Do šestnáctky se neprobojoval favorizovaný tým Jindry Kaucy s Jirkou Korešem st. doplněný Honzou Reslem a před branami šestnáctky zůstal překvapivě i vrchlabský tým Lubomíra Srnského. A byla i další překvapení. V osmifinále například zastavil tým Demčíků vrchlabské borce Bílka, Maška a Šebka a budoucí vítězové vystavili stopku manželům Mrázkovým s Jirkou Froňkem, kterým tak oplatili jedinou prohru ze základní části.

 

 V semifinále se nakonec utkal do té doby neporažený tým Sylvy Mandíkové proti týmu Milana Demčíka, který vyzněl lépe pro vědomické borce s Alenou Korešovou. Ve druhém semifinále měl zpočátku navrch tým Jakuba Konšela, ale lipničtí Petrové svojí trpělivou hrou šli bod za bodem pro další domácí finále. Tam si pak poradili i s týmem Milana Demčíka, který v průběhu zápasu všechny pobavil poznámkou: „Býval jsem lepší“, přestože jeho plasy byly neustále nalepené na košonku.

 Souboj o třetí místo nakonec po vlažném začátku a následném obratu vyzněl lépe pro tým Mandíková, Fafková a Vavrovič st. Na Jakuba Konšela, Lukáše Michaličku a Vojtu Bílka  tak zůstala nepopulární brambora. 

Všem zúčastněným děkuji, že vydrželi a těm, co to zažili, hlavně pevné zdraví!

 

Je třeba ještě dodat, že i ostatním domácím se na turnaji s atypickým terénem dařilo. Postup do šestnáctky si v silné konkurenci vybojovali i Kačka Froňková, Pavla Beranová, Pavel Mazúr, Michal Zdobinský, Michal Zdobinský ml., Jiří Tymeš, Miroslav Chaloupek a Miloslav Salač. Vskutku mohutné zastoupení mezi nejlepšími a výborná reprezentace klubu.

 

Pár fotek z turnaje si můžete prohlédnout na http://ajlan.rajce.idnes.cz/18.3.2017_-_Jarni_lipnicke_koule/

 

1.

Petr Vavrovič ml. (PC Sokol Lipník)

Petr Morávek (PC Sokol Lipník)

Petr Fafek (PC Sokol Lipník)

2.

Milan Demčík (SK Sahara Vědomice)

Jiřina Demčíková (SK Sahara Vědomice)

Alena Korešová (HAVAJ CB)

3.

Sylva Mandíková (PCP Lipník)

Jana  Fafková (PC Sokol Lipník)

Petr Vavrovič (PC Sokol Lipník)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Ajlan1001 | 20.03.2017 20:17
Ještě jsem článek doplnila. Když si to jeden nasčítá...dobrá práce.Třináct lidí v KO z toho pět na bedně...Zřejmě dobrej oddíl
Osobní profil Ajlan1001 | 19.03.2017 19:15
nu,mužete si počíst

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery