Úvod » Turnajové střípky

Košonek Zdeňka Vavroviče 2017 - opět uhájili domácí

publikováno 09.04.2017

Na memoriál v Lipníku se v sobotu ráno zaregistrovalo 54 dvojic a nejednomu hráči jistě bleskla hlavou myšlenka, jestli se někomu konečně podaří přerušit lipnickým sérii domácích vítězství. V osm večer už bylo jasné, že ani tentokrát putovní pohár nikam nepoputuje. Nad hlavu jej zvedli Petr Vavrovič ml. s Petrem Morávkem. PC Sokol Lipník tak uhájil „ domácí metu“ již posedmé v řadě.

 

Po deštivém a chladném pátku se hráči i pořadatelé upínali k předpovědím meteorologů, kteří na sobotu slibovali počasí přívětivé a beze srážek. Tentokráte jim věštění opravdu vyšlo a na Lipníku se hrálo na sice měkčím povrchu, ale bez deštníků a teplých bund. Počet týmů a čtyřkolový švýcar dávali jistotu postupu do KO každému, kdo v základní části vybojoval alespoň tři výhry, což se ale nepodařilo některým favoritům turnaje. Pod čarou postupu zůstaly například týmy Jirky Koreše st., Jiřiny Demčíkové, nebo Tomáše Klíra. Černý Petr v podobě 17.místa tentokrát zůstal v ruce Vilémovi Medunovi s Ivem Navalaným.

Pořadatel držel padesátiminutový limit až do semifinále, takže i vyřazovací boje se nesly ve svižném tempu a v 18 hodin už byla jasná poslední čtyřka. Týmy Dana Bílka a Petra Vavroviče, které zatím procházely turnajem bez zaváhání, doplnil Luboš Srnský s Blankou Froňkovou, kteří postupovali ze šestnáctého místa a Miloslav Zátka s Hanou Mitkovovou, kteří měli na Lipníku svůj den a v kapse už několik velmi cenných skalpů. V semifinále už ale na domácí nestačili a s Lubošem Srnským a Blankou Froňkovou prohráli i zápas o třetí místo.

Finále domácích proti vrchlabským se čekalo jako velmi dramatické, neboť ani jeden ze soupeřů ten den zatím nepoznal porážku, ale žádné velké drama se nekonalo. Petr Morávek s Petrem Vavrovičem ml. si vítězství zasloužili přesvědčivě 13:4

Všichni účastníci si kromě počasí a pétanque mohli po celý den užívat i klasickou lipnickou grilovačku. Pro nejlepší čtyři týmy si pořadatel připravil poháry a peněžní ceny. Vítězové pak převzali i putovní pohár.

Snad jedinou stinnou stránkou turnaje bylo pro pořadatele určité rozladění ze skutečnosti, že i tentokrát se našly týmy, které k registraci bez odhlášení nebo omluvy nepřijely. V době, kdy se řeší systém přihlášek, kdy je obrovský přetlak na většinu turnajů a kdy má pořadatel početnou listinu náhradníků, bychom měli prokazovat více slušnosti a empatie k ostatním a zbytečně bez vážných důvodů neblokovat místa, která by rád využil někdo jiný.

                                                                                sepsala Ajlan, nafotil Smrčín

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil fafa | 10.04.2017 15:23
Osobní profil Fafča | 10.04.2017 14:24
Moc hezky jsi to Pavli napsala a hlavně jsi dobře upozornila na blokování míst některých hráčů z jiných klubů, kteří nemají ani tolik slušnosti,aby zavolali a dali tak šanci ostatním turnaje se zúčastnit.
Osobní profil Ajlan1001 | 10.04.2017 0:08

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery