Úvod » Turnajové střípky

2. ročník Mezinárodního mistrovství Polska dvojic žen

publikováno 26.09.2017

Zatímco většina lipnických hráčů se o víkendu rozprchla na tradiční české turnaje, Kačka a Pavla vyrazily do Polska ,aby nabraly něco zkušeností a změřily síly na ryze ženském turnaji v Nyse. Pod vedením Ivo Michálka měly vyrazit dvě tři dvojice, ale nakonec Kačka s Veronikou Slobodovou a Sylva Mrázková s Šárkovou Mosovou byly jediné dva ryze české týmy, protože Vendula Boubínová schvácena chorobou na poslední chvíly nemohla brát účast a Pavla tak byla nucena utvořit tým s polskou hráčkou.

První den se hrál pětikolový švýcar s postupem do čtvrtfinále, kam postoupily oba české týmy. Bohužel holky na sebe narazily v semifinále a zde byly Kačka s Verčou úspěšnější. Sylva a Šárka si pak zahrály o třetí místo a ve velmi pěkném zápase se jim podařilo zvítězit nad děvčaty polské reprezentace.  Ačkoliv nám počasí přálo a celý den bylo slunečno a teplo, únava z brzkého vstávání, náročných zápasů a večerní ochlazení donutilo pořadatele přehodnotit harmonogram turnaje a nechat finálový boj na druhý den ráno.

Program druhého dne byl tedy nabitý. Nejdříve nastoupily Kačka s Veronikou proti druhým finalistkám, mladým Francouzkám, které se jim podařilo porazit již v základní části. Začátek finále ale našim holkám nevyšel a i když během zápasu zpřesnily hru, otočit se jim už nepodařilo. Přesto druhé a třetí místo bylo pro českou výpravu krásným výsledkem.

Po finále bylo na pořadu neděle ještě tříkolové melée, kde byla vždy k polské hráčce přilosována zahraniční účastnice a odpoledne ještě proběhl předváděcí trénink, který vedla francouzská trenérka Florence Trellu. Organizátorům tohoto mistrovství nelze než poděkovat za krásně strávený pétanque víkend. Pro pozvané zahraniční týmy bylo zdarma zajištěno ubytování, bohaté stravování včetně rautu s grilovačkou i pěkné ceny včetně bohatého prize money. Navíc jsme na památku všechny obdržely krásný stříbrný šperk ve tvaru koule s košonkem z polského granátu a také příslib pozvání na příští ročník.

Výsledky:

1.
Emma Picard (Francie)
Elodie Esteve (Francie)

2.
Veronika Slobodová (Carreau Brno)
Kateřina Froňková (PC Sokol Lipník)

3.
Šárka Moosová (Carreau Brno)
Sylva Mrázková (PC Kolová)

                                                sepsala Ajlan, foto Ivo Michálek

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Ajlan1001 | 27.09.2017 1:29

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz