Úvod » Turnajové střípky

Prvomájový lipnický turnaj 2017 - aneb vítěznou šňůru domácích přetrhli hráči z Frapeca

publikováno 26.09.2017

Miroslav Řehoř s Jaroslavem Felčárkem byli po dlouhé době prvními hráči, kteří si ve finále dokázali poradit s lipnickými na jejich domácí půdě. Ve finále si od začátku kontrolovali hru a týmu Petr Fafek – Petr Vavrovič ml. dovolili pouhé dva body.

Na tradiční prvomájový turnaj bylo i tentokrát „ vyprodáno“ jen několik minut po spuštění registrace a přetlak byl o to větší, že pořadatel musel předem počítat s místy pro své zahraniční hosty. Přesto ani tentokrát se k registraci nakonec nedostavili všichni přihlášení a startovní pole nakonec čítalo 52 týmů z toho 14 z Dánska a Švédska.

Hrálo se systémem čtyřkolového švýcara s postupem do KO 16, a protože počasí bylo pétanque tentokrát příznivě nakloněno, pořadatel vyhlásil i dohrávky, aby si všichni hru ve sváteční den mohli řádně užít.

Po základním kole se na čele tabulky bez prohry usadilo duo Milan Kulhánek – Tomáš Klír, ale hned v prvním vyřazovacím souboji podlehlo dvojici z Osiky, když Jana Radoušová za podpory Jana Valenze opakovaně a neomylně posouvala košonek ke svým koulím.

Semifinálové boje byly nakonec divácky atraktivnější než finálové. Zápas Jany Radoušové s Janem Valenzem proti Miroslavu Řehořovi s Jaroslavem Felčárkem byl zajímavým plaserským soubojem, ze kterého vítězně vyšel tým FRAPECA,  zatímco v klání Jindřich Kauca a Jan Marhoul proti domácím Petr Fafek a Petr Vavrovič ml. si přihlížející užili i pěkné střelby na obou stranách. Přesnější pétanque ale hráli domácí a mohli se tak těšit na finále.

Do finále oba týmy nastupovali lehce pod tlakem. Lipničtí moc moc chtěli prodloužit čas své domácí neporazitelnosti, zatímco Mirek s Jardou by si samozřejmě na tuto domácí metu sáhli moc rádi. Domácí se ale už od začátku trápili a přestože zkusili i prohodit své posty, do konce zápasu se prakticky nechytili. Miroslav Řehoř a Jaroslav Felčárek vyhráli zaslouženě 13:2.

Boj o třetí místo byl ještě rychlejší, když Jindřich Kauca s Janem Marhoulem porazili Janu Radoušovou s Janem Valenzem 13:6

Byl to pohodový turnaj, kde účastníkům bylo celý den k dispozici občerstvení z grilu včetně oběda v ceně startovného. Pořadatel rozdával poháry za první čtyři místa ještě za světla.

Výsledky:

1.
Miroslav Řehoř (Frapeco)
Jaroslav Felčárek (Frapeco)

2.
Petr Fafek (PC Sokol Lipník)
Petr Vavrovič mladší (PC Sokol Lipník)

3.
Jindřich Kauca (PC Kolová)
Jan Marhoul (CdP Loděnice)

 

                                                             sepsala Ajlan, foto Smrčín

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Ajlan1001 | 27.09.2017 1:29

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz