Úvod » Turnajové střípky

MČR 2x2 Vědomice 2017

publikováno 27.09.2017

Na zrekonstruovaný a čerstvě osvětlený vědomický areál dorazilo v sobotu 20.května 105 dvojic, aby se utkalo o titul mistra republiky. A že bylo osvětlení třeba! Vyhlášení vítězů se totiž potkalo s půlnocí. Systém skupin na dvě prohry s postupem do KO 64 byl vzhledem k počtu účastníků nezbytný, ale díky nutné hře bez časového limitu a nekonečnému semifinále, časově náročný.

Lipnických bylo tentokrát na turnaji osm, do bojů ale nastoupilo pouze sedm hráčů. Nad pravidly turnaje totiž tentokrát bděl Fáfa jako hlavní rozhodčí, dle regulí MČR nehrající. A myslím, že právě jemu se muselo toto mistrovství zdát nekonečné víc, než komukoliv jinému :-)

Tři čistě lipnické dublety, Rubi Gorroňo López s Pavlou Beranovou, Michal Zdobinský s Michalem juniorem a Petr Morávek s Blankou Froňkovou, doplnil Pavel Mazúr s osickým Tomášem Jirkovským. Právě toto klubově smíšené duo jako jediné nepostoupilo do KO 64. Pavla s Rubim vyhráli svou skupinu, když překvapivě lehce zdolali dvojici Martin Pírek - Dušan Moos 13:2. Ani Blanka s Petrem ve své skupině nezaváhali a postoupili z prvního místa. Michal otec a Michal syn si sice museli zahrát baráž, ale vítězství nad týmem Michala Preusse 13:6 jim rovněž zajistilo postup.

První vyřazovací kolo bylo stopkou pro Blanku a Petra, když prohráli s týmem Jana Buchty z klubu PEPEK. Michalové se potkali s Ivanou Dlouhou a Pepou Kamarýtem z Rodamienta a vítězstvím postoupili do KO 32. Rubi s Pavlou měli asi nejtvrdší oříšek z lipnických. Vrchlabští Pavel Mašek s Lucií Venclovou moc nadějí na postup do dalšího kola nedávali, ale lipnickým se překvapivě dařilo hrát s nimi už od začátku vyrovnanou a přesnou hru. Ve dlouhém a nervydrásajícím zápase se bojovalo o každou kouli až do konce, který byl těsně vítězný pro Lipník.

Postup do šestnáctky už ale nevyšel ani jednomu z našich týmů. Michalové prohráli s budoucími finalisty Jindrou Kaucou a Petrem Fuksou 6:13 a Pavla s Rubim podlehli Mirkovi Janíkovi a Sinišu Radojčičovi 7:13. Přesto oba týmy jely domů spokojené. Pavla s Rubim spolu hráli první turnaj a zjistili, že na hřišti jim to šlape. Mladší Michal, který se doposud na turnajích objevoval jen vzácně, zase zaujal svou výbornou střelbou natolik, že na něj bylo slyšet chválu od několika ostřílených borců.

Výsledky:

1.
Jiří Grepl (SKP Hranice VI – Valšovice)
František Kaplánek (Hrode Krumsín)

2.
Petr Fuksa (UBU – United Balls of Únětice)
Jindřich Kauca (PC Kolová)

3.
Petr Juráň (Carreau Brno)
Robert Janeček (Hrode Krumsín)

                                                      sepsala Ajlan, foto Alena Vaníčková

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Ajlan1001 | 27.09.2017 1:28
Dnes jsem dopsala sedm turnajů, pak mi došly síly mějte se mnou trpělivost, je toho mnoho, ale snad se zde zase potkám s reálným časem a vše doženu

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz